Jongste Jeugd (6 - 10 jr)

Wat leuk dat je overweegt om bij VMHC Pollux te komen hockeyen. Onze club is een gezellige familieclub met jongens en meiden van alle leeftijden. Kom je een keertje proeftrainen om te kijken of hockeyen in één van de jongste-jeugdteams wat voor je is? We zien je graag!

Voor wie
Ben je vóór of op 1 oktober van het lopende seizoen 6 t/m 9 jaar, dan kun je meespelen in één van de teams in de jongste jeugd. Anders dan bij Funkey hockey (3 t/m 5 jaar*) doe je niet meer alleen mee met hockeytrainingen, maar ook met de competitie.

Wanneer 
Ben je 6 of 7 jaar*, dan behoor je tot de 1e- of 2e-jaars F-jeugd en train je 1x in de week 1 uur op de woensdagmiddag. Ben je 8 of 9 jaar*, dan speel je in een E-team en train je 2x in de week 1 uur op woensdag- en vrijdagmiddagen. Op onze website kun je onder ‘Hockey’ de trainingstijden vinden van de verschillende teams. Wedstrijden speel je op zaterdag. 

Opzet training
Als 1e-jaars F (6 jaar*), de zogeheten Coolkids, begin je met een warming-up in de vorm van een spel zoals balafpakkertje. Verder doe je oefeningen waardoor je gevoel krijgt met de bal en stick, bijvoorbeeld drijven (de bal aan de stick voortbewegen), overspelen, pushen, flatsen en slaan. Als je 2e-jaars F wordt of doorgaat naar de E, bestaat de warming-up uit inlopen, rekken en strekken en vervolgens overspelen met een teamgenoot. De oefeningen die je verder doet zijn vaak meer wedstrijdgericht. Elke training eindigt met het spelen van een partijtje, in verschillende vormen. Alle trainingen zijn bedoeld om onze jongste-jeugdleden te ontwikkelen op zowel technisch als conditioneel gebied. Door de trainingen wordt de balvaardigheid ontwikkeld en leert de jonge speler om in teamverband te spelen. 

Samen wat drinken 
Na de training drinken we met z’n allen een glaasje siroop in het clubhuis.

Hockeyuitrusting
Om te komen hockeyen is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en van scheenbeschermers verplicht. Ook heb je een stick nodig en hockeyschoenen. Maar voor de proeflessen kun je een stick lenen en zijn gewone sportschoenen ook goed. Als je lid wordt van onze club, dan kun je deze alsnog zelf regelen. 

Competitie veld/zaal
Kinderen die vóór 1 oktober 6 jaar zijn (1e-jaars F), doen mee aan de Coolkids-competitie (drietallen op een klein veld). Dit is regionaal opgezet, zo kunnen ze vast wennen aan de 'echte' competitie. Ben je vóór 1 oktober van het lopende seizoen 7 jaar (2e-jaars F), dan doe je mee aan de reguliere competitie (ook drietallen). In de E speel je als zestal of achttal op een kleiner veld. Wanneer je van de jongste jeugd (E) naar de jeugd gaat (vanaf de D) ga je in een voltallig elftal spelen. Vanaf 2e-jaars E is het hockeyseizoen op het veld verdeeld in een voorcompetitie, herfstcompetitie en lentecompetitie. Vanaf de E doe je tijdens de winterstop met je team ook mee aan de zaalcompetitie.

Locatie
Onze hockeyvelden liggen in de groene Broekpolder. Ons adres is VMHC Pollux, Kooikersweg 4 in Vlaardingen.

Contributie
Wil je weten wat de contributie is om te gaan hockeyen bij de jongste jeugd van Pollux? Kijk dan in het contributieoverzicht. Ook vind je op deze pagina meer informatie over financiële steun vanuit de gemeente mocht het lastig zijn om de contributie op te hoesten.

Hockey bij Pollux iets voor jou?
Spreekt hockeyen in de jongste jeugd bij Pollux je aan? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeftrainingen. Na je aanmelding neemt Joosje van Reeuwijk contact met je op om je verder te informeren. 


Voor elk nieuw lid probeert de Technische Commissie een plek te vinden in een team bij leeftijdsgenoten waar op dat moment ruimte is. Vanzelfsprekend proberen we je zo snel mogelijk in een team te plaatsen en houden we je hiervan op de hoogte.

Meer weten?
Op de pagina Praktische informatie vind je in de handleiding voor nieuwe leden uitgebreide informatie over wat je nodig hebt voor hockey en hoe het hele hockeyseizoen voor verschillende leeftijden verloopt. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met Joosje van Reeuwijk.*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.