Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2022

Welke regels gelden er per 26 januari? 

  • Door de week is het clubhuis dicht en zijn de kleedkamers en de toiletten NIET toegankelijk. Dit zou immers betekenen dat we anders weer iemand de hele week in het clubhuis zouden moeten neerzetten om die paar mensen die naar het toilet moeten of willen douchen te checken op hun coronatoegangsbewijs. Dus: na de training weer thuis douchen, vóór de training naar het toilet en ook geen consumpties op het terras, hoe spijtig ook! Want voor het terras gelden dezelfde regels als binnen.
  • Degenen die naar binnen gaan, moeten een mondkapje dragen. En als je een consumptie wilt nuttigen binnen, moet je zitten.
  • In het weekend (zaterdag en zondag) zetten we professionele bewaking bij de ingang van het clubhuis. Deze persoon gaat het coronatoegangsbewijs en het ID controleren van alle mensen van 18 jaar en ouder die het clubhuis binnen willen. 
  • Toeschouwers zijn gelukkig weer toegestaan. Voor die wedstrijden waar we echt een heel grote toeloop verwachten (de derby binnenkort tussen HCS Heren 1 en Pollux Heren 1) zullen we t.z.t. kijken welke extra maatregelen we moeten nemen.
  • Voor de zaalcompetitie die het komende weekend weer wordt hervat, gelden natuurlijk alle regels die gelden voor binnenlocaties: coronatoegangsbewijs, zitten, mondkapje en afstand houden. Alleen als je in functie bent (scheidrechter, trainer/coach) hoef je geen coronatoegangsbewijs te laten zien. 
  • Veld 1 is weer bespeelbaar; alleen tijdens ‘winterse omstandigheden’ mag het veld niet worden bespeeld (hou voor berichtgeving hierover de website/app in de gaten). Tot het einde van de zaalcompetitie geldt het 'trainingsschema winterstop' zoals eerder gecommuniceerd. Deze bestaat uit (minimaal) 1 training per week. Na de zaalcompetitie zullen de reguliere veldtrainingen, conform het schema van de eerste veldseizoenshelft, weer hervat worden.
  • Mochten er activiteiten zijn die bardiensten vragen, neem dan tijdig contact op met Sander van der Kolk, het nieuwe hoofd van de barcommissie.
  • Rij-ouders: het advies blijft om buiten het Pollux-terrein af te spreken, om daarmee te veel menselijk ‘verkeer’ rondom het clubhuis te voorkomen. En: draag een mondkapje als je met anderen dan leden van je eigen gezin in de auto zit en vraag dat ook aan de kinderen die met je meerijden.

Zaalcontributie
Het bestuur heeft besloten de zaalcontributie niet in rekening te brengen. Reeds betaalde zaalcontributie zal worden teruggestort.

Handhaving
We hebben inmiddels ervaren dat de gemeente ook nu weer streng handhaaft. Aan iedereen de oproep om zich aan de geldende maatregelen te houden.

Heb je nog vragen? Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected].