Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2021

Nu we de 1,5 meter afstand niet alleen op de velden, maar ook daarbuiten mogen loslaten, heeft de overheid specifiek voor de sportverenigingen de volgende richtlijnen uitgegeven, aangaande het ontvangen van mensen in het clubhuis. 

Ons clubhuis valt onder de horecaregels, maar met een aantal aanpassingen.

Dit betekent het volgende:

  • Wij zouden voor iedereen die binnen het clubhuis een consumptie wil nuttigen de QR-code moeten scannen en om legitimatie moeten vragen of om een negatieve test moeten vragen die niet ouder is dan 24 uur.
    In tegenstelling tot andere horecagelegenheden hoeven sportverenigingen dit echter niet te doen voor mensen die alleen bij de bar een bestelling doen en die buiten nuttigen.
  • Omdat de QR-controle complex is en er daardoor wachtrijen zouden kunnen ontstaan, hebben we als bestuur besloten om tijdens de normale openingstijden de bar alleen open te stellen voor het afhalen van consumpties en om onze bezoekers te vragen die buiten te nuttigen. Binnen mag dus niet.
  • We kunnen ons voorstellen dat het geen aanlokkelijk idee is om bij slecht weer buiten te moeten blijven en daarom plaatsen we buiten weer 3 tenten voor het clubhuis, zodat er voldoende droge sta-ruimte is.
  • Bij een evenement, zoals een TD, zullen wij al vroeg in de middag beginnen met het checken van de QR-code en legitimatie of negatieve test bij het hek, zodat er dan alleen mensen op ons terrein zijn die gecheckt zijn. Tevens wordt er bij evenementen gewerkt met een gastenlijst en een beperkt aantal introducés. Op de socials van CoCoPollux wordt dit aangegeven.

Handhaving: We hebben begrepen van de gemeente Vlaardingen dat zij zullen handhaven.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat er geen aanleiding is om ons terecht te wijzen op het juist hanteren van de regels. Ook vragen we iedereen om het ons barpersoneel of andere vrijwilligers niet moeilijk te maken waardoor zij gedwongen worden als ‘politieagent’ op te treden.

Zo kunnen we met z’n allen weer volop – in grotere vrijheid – genieten van onze mooie sport op ons fijne complex.

Heb je nog vragen? Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected].