Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2020

Hieronder vinden jullie alle actuele informatie rondom corona en de protocollen waar we ons aan moeten houden. Daarnaast zullen we jullie regelmatig via de app, website, mail en social media corona-updates blijven geven.

Als alles goed gaat, worden de sportmogelijkheden per 5 juni weer verruimd. Er gelden nog wel een aantal voorwaarden. En natuurlijk blijven de basisregels gelden: handen wassen, afstand houden, mondkapje binnen en thuisblijven met klachten.


CORONAMAATREGELEN

 • Voor alle leeftijdscategorieën geldt dat er weer normaal gesport mag worden (dus ook iedereen ouder dan 27 jaar mag weer met minder dan 1,5 meter afstand hockeyen).
 • Sportkantines mogen weer open tot 22.00 uur (met een maximum aantal van 50 mensen binnen, die moeten zitten). Dan moeten wel mondkapjes gedragen worden.
 • Kleedkamers en douches zijn weer geopend, maar de 1,5 meter afstand moet wel bewaard blijven. Gezien de ruimte die wij bij ons in de kleedkamers hebben, betekent dit dat er maximaal 4 mensen tegelijk kunnen douchen.
 • Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen. Of de KNHB hiervoor nog wedstrijden mogelijk gaat maken is op dit moment nog niet duidelijk. Hierover zullen wij – vanuit de TC - nader berichten, zodra daar duidelijkheid over is.
 • Personen vanaf 18 jaar mogen – nog steeds – alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.
 • Er mogen nog steeds geen toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijden (dus ook niet bij de jeugdwedstrijden, als die er nog komen tussen verschillende verenigingen).

Gevolgen voor nauw contact van iemand met positieve testuitslag

Volgens de GGD (bron- en contactonderzoek) moeten alle spelers die in contact hebben gestaan met een medespeler die positief is getest op corona 5 dagen in quarantaine en dan getest worden of 10 dagen in quarantaine. In het laatste geval hoef je je niet te laten testen, tenzij je klachten krijgt in die periode. Dan moet je je wel laten testen.

Teams waarin iemand positief is getest mogen niet trainen of deelnemen aan wedstrijden. Deze mogen - rekening houdend met de incubatietijd - pas worden hervat na 6 dagen met een negatief testbewijs (testresultaat niet ouder dan 24 uur) of na 14 dagen (in het geval dat iemand niet wenst te testen). Wanneer iemand weer kan deelnemen aan trainingen/wedstrijden kan dus per persoon verschillen.

Direct testen nadat iemand anders uit het team positief getest is heeft absoluut geen zin! (Behalve als een persoon klachten heeft.)

Ons dringende advies aan alle teams is om je in geval van positieve testuitslagen aan deze maatregelen te houden.

Voor meer informatie kijk op de website van het RIVM.

Trainingen (jeugd en jongste jeugd)

Brengen/halen
Vriendelijk doch dringend verzoek aan de ouders om niet op de parkeerplaats te blijven hangen en zoveel mogelijk te carpoolen en de kinderen bij toerbeurt te brengen/halen.

Registratie van personen van 18 jaar en ouder verplicht
Bij binnenkomst op ons complex is registratie voor personen van 18 jaar en ouder (trainers) verplicht (dit kan online of via de QR-code). Bij de hoofdingang van ons complex kun je een QR-code scannen ten behoeve van je registratie en aangeven dat je op dat moment op het complex bent en klachtenvrij bent.

Trainingen
Kom maximaal 10 minuten voor je training naar Pollux. Ga pas het veld op als het vorige team is vertrokken. Gebruik je eigen materialen (ook hesjes: iedereen heeft een eigen hesje). Als de training klaar is, verlaat je meteen het veld en zo snel mogelijk ons complex.

Ouders/verzorgers mogen niet naar de trainingen van hun kind(eren) komen kijken. Alleen trainers mogen aanwezig zijn op het complex. De trainers halen de kinderen op bij het hek en brengen hen daar aan het eind van de training weer terug.

Sporters die klaar zijn met hun eigen training moeten zo snel mogelijk ons complex verlaten.

Er kan weer gedoucht worden.

Veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder.
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
 • Schud geen handen.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected].