Kom proeftrainen

Wil je graag hockeyen? En doe je dat het liefst bij een sportieve én gezellige club? Kom dan een paar keer proeftrainen bij VMHC Pollux om de sfeer te proeven en om te kijken of hockey wat voor je is. Pollux biedt hockey aan voor jong en oud.

Jeugd (3 tot 18 jaar)
Sommige van onze jeugdleden zijn nog maar net 3 jaar en zijn al elke week op het hockeyveld te vinden. Maar op elke andere leeftijd kun je beginnen met hockeyen. Je bent nooit te oud om te beginnen.

  • Vind jij het leuk om samen op een hockeyveld lekker te bewegen en kan jij niet wachten om te beginnen met hockeyspelletjes? Dan is Funkey hockey (3 t/m 5 jaar*) iets voor jou. Je maakt 1x per week 1 uur hockeyplezier op de woensdagmiddagen.
  • Wanneer je vóór of op 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar wordt, kun je niet alleen meedoen met hockeytrainingen, maar ook met de competitie. De F-jeugd (6 en 7 jaar*) traint 1x per week 1 uur op de woensdagmiddagen. De E-jeugd (8 en 9 jaar*) traint 2x per week 1 uur op woensdag- en vrijdagmiddagen. Wedstrijden speel je op zaterdag. 
  • Vanaf de D- t/m A-jeugd (van 10 t/m 17 jaar*) speel je in elftallen en wordt er ook geselecteerd. Je traint dan 2x per week 1,5 uur (als je op veld 1 speelt kan dit 1,25 uur zijn) op doordeweekse dagen vanaf ongeveer 16.30 uur tot later op de avond. Oudere teams trainen later dan de jongere teams.

Wil je eerst meer weten, voordat je je opgeeft? Kijk dan onder Lid worden bij het relevante aanbod.

*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.

Senioren (vanaf 18 jaar)
Naast nieuwe jeugdleden verwelkomen we bij Pollux ook graag nieuwe seniorleden. Kom je van een andere club, en zoek je een nieuwe sportieve en gezellige club om competitief hockey te spelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of heb je nog nooit gehockeyd, maar lijkt het je een leuk spel? Of heb je vroeger gehockeyd en begint het weer te kriebelen? Ook dan ben je meer dan welkom bij onze club.

  • Vanaf je 18e* kom je in een van onze dames- of herenteams die op niveau spelen. Maar ook hebben we vriendenteams. In een vriendenteam ga je natuurlijk ook voor de winst, maar gezelligheid is minstens zo’n belangrijke factor. Selectieteams trainen 2x per week 1,5 uur (als je op veld 1 speelt kan dit 1,25 uur zijn), andere seniorenteams 1x per week 1,5 uur. Wedstrijden speel je op zondag.
  • Bij Pollux spelen nog geen veteranen/veterinnenteams (vanaf 35 jaar*), maar deze zijn ook zeer welkom bij onze club! Dan train je 1x per week 1,5 uur en speel je net als de seniorenteams op zondag wedstrijden. Het enige verschil is dat je hier geen voorcompetitie speelt, maar een competitie per seizoen (september tot november en maart tot juni).
  • Speel je liever geen competitie in de weekenden, dan is Trimhockey op de maandagavond of woensdagochtend misschien iets voor je. Op de maandagavond train je met een bonte verzameling dames en heren 1,5 uur. Eens in de 2 weken speel je tijdens de trainingsavond met een gemixt team een wedstrijd in de Rijnmond competitie met respect voor eenieders niveau. Voor dames is er ook de optie om zich aan te sluiten bij de groep op de woensdagochtend. Dan train je alleen en speel je geen competitie.
  • Voor 50+’ers is er wekelijks op de woensdagochtenden Fithockey om gezond te blijven en plezier te maken met elkaar.
Wil je eerst meer weten, voordat je je opgeeft? Kijk dan onder Lid worden bij het relevante aanbod.

*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.