Wedstrijden quicklinks

Vandaag jarig

Pam van Beek
Tim van Ewijk
Sanne van Ewijk
Milena Roeland

Trimhockey bij Pollux zit in de lift!

Oorsprong
Trimhockey is enkele jaren geleden ontstaan binnen de KNHB. Verschillende ouders stonden wekelijks aan de kant bij hun kinderen en vonden het jammer dat ze zelf geen ervaring in het hockeyen of kennis van het hockeyspel hadden. Andere ouders hadden vroeger zelf gespeeld en zouden graag weer willen spelen. Helaas ontbreekt het veel mensen aan tijd om iedere week naast 2x trainen een halve zondag aan het hockeyen te spenderen. Daar kwam de oplossing: Trimhockey.

Trimhockey bij Pollux
Begin 2011 zijn we ook binnen Pollux met trimhockey begonnen. De groep trimhockeyers is een bonte verzameling van een veertig tal mannen en vrouwen, (oud) hockeyers en beginners in de leeftijd variƫrend van 30 tot 70 jaar.

Respect voor ieders niveau
Belangrijk is dat, ongeacht de hockeyervaring van een trimhockeyer, het doel van trimhockey niet uit het oog wordt verloren: gezellig met elkaar hockeyen en ieders niveau respecteren.

De training
Er wordt iedere maandagavond van 20.30 tot 22.00 uur getraind.

We beginnen de training met een warming up. Vervolgens gaan we in tweetallen een balletje overslaan. Ben je nieuw en geen hockey ervaring? Dan krijg je eerst 1 op 1 uitleg. Na het inslaan doen we een klein uurtje technische en tactische oefeningen. Iedere training wordt afgesloten met een partijtje onderling waarbij het vooral gaat om het spelen en laten spelen waarbij winnen niet het belangrijkste is.

Na de training begint de derde helft in het clubhuis onder het genot van een hapje en drankje.

De Rijnmond Competitie
Voor de echte die hards brengen we eens in de drie weken (op maandagavond) het geleerde in de praktijk en spelen we wedstrijden tegen regio trimmers in de Rijnmond Competitie; het altijd lastige Schiedam, het immer sterke Evergreen en het niet te onderschatten HCR  maar ook andere teams uit de regio Rotterdam doen mee.

Trimhockey bij Pollux zit in de lift, want met ingang van seizoen 2014/2015 zullen we met een tweede enthousiast team deel gaan nemen aan de Rijnmond Competitie.

Activiteiten
Naast hockeyen kunnen we ook feesten! Halverwege het seizoen organiseren we een mid year party. Een feestje door trimmers voor trimmers, ouders van jeugd, (oud) Pollux leden en vrienden van vrienden.

Tevens sluiten we ieder seizoen traditiegetrouw af met een etentje ergens in Vlaardingen. Iedereen op de fiets, lekker eten en daarna de kroeg in.

Trimhockey bij Pollux, iets voor jou?

Mocht dit alles je aanspreken en wil je een keer mee trainen? Meld je dan voor de training aan bij Han Goei, Rachel van Ewijk of Erik-Jan Helderop via de mail ([email protected]) én meld je via website van Pollux aan als proeflid. Zo ben je verzekerd op de training.

 

Inschrijven kun je snel doen via de volgende link (http://www.vmhc-pollux.nl/site/default.asp?Option=11016)
Hier kun je onder het blokje "overige informatie" bij type lidmaatschap 'proeflid' invullen.

Na 1 maand word je proeflidmaatschap automatisch omgezet in een trimhockey lidmaatschap.Indien je geen lid wilt worden meld je je binnen de periode van een maand af bij ledenadministratie.