Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 2 juli 2020

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen weer wat versoepeld en dat is goed nieuws voor de hockeysport én Pollux. Er mag nu weer volop worden gehockeyd, het clubhuis mag weer worden gebruikt en in september start de competitie.

Hieronder vinden jullie alle actuele informatie rondom corona en de protocollen waar we ons aan moeten houden. Daarnaast zullen we jullie regelmatig via de app, website, mail en social media corona-updates blijven geven.

We wensen jullie allemaal veel hockeyplezier en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Het bestuur van VMHC Pollux

Corona update vanaf 1 juli 2020
Tijdens de persconferentie van 24 juni jl. gaven premier Mark Rutte en minister De Jonge een update over corona en de nieuwe regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020.

De betekenis en consequenties van deze verdere versoepeling van de coronamaatregelen voor de sport zijn door NOC*NSF en de sportbonden vertaald naar een nieuw protocol Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.

Hiermee vervallen het oude algemene protocol en het hockeyspecifieke protocol.

Download hier dit nieuwe protocol.

Disclaimer: dit protocol is nog in ontwikkeling en is gebaseerd op de kennis van nu. De komende dagen kunnen nog aanpassingen volgen (op basis van aanwijzingsbrief rijksoverheid en de daaruit volgende noodverordeningen).

Volop hockeyen, met inachtneming van dit Protocol Verantwoord Sporten
Per 1 juli mag iedereen weer op de normale manier sporten en is er tijdens het sporten geen sprake meer van een afstandsbeperking (1,5 meter). Ook mogen de clubhuizen (incl. horeca) weer open en zijn toeschouwers toegestaan. Bovendien hoeven jeugd tot 18 jaar ook buiten het veld geen afstand tot elkaar te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder moet dat buiten het veld wel.

Meer versoepelingen, maar met regels
Om de hygi├źnemaatregelen van het RIVM (zie hieronder) op alle sportcomplexen op te kunnen volgen, hebben NOC*NSF en de sportbonden een algemeen geldend sportprotocol geschreven, dat ook bij het RIVM getoetst is.

Het is dus belangrijk dat we binnen Pollux daadwerkelijk handelen naar dit protocol en ervoor zorgen dat er tijdens activiteiten op de club iemand aanwezig is die namens de Pollux toezicht houdt op de juiste werkwijze. Dit staat ook in het sportprotocol beschreven.

Pollux en de gemeente Vlaardingen zijn met elkaar in contact om ervoor te zorgen dat de gemeente toe kan zien op handhaving van de hygi├źnemaatregelen van het RIVM en de afgesproken protocollen in het bijzonder. Bij Pollux is onze voorzitter, Adka van Osnabrugge, het aanspreekpunt voor de gemeente Vlaardingen.

Veiligheids- en hygi├źneregels voor iedereen
  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
  • Schud geen handen.