Voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2020

We zijn heel erg blij dat we met inachtneming van de voorgeschreven coronamaatregelen lekker mogen hockeyen. Hieronder vinden jullie alle actuele informatie rondom corona en de protocollen waar we ons aan moeten houden. Daarnaast zullen we jullie regelmatig via de app, website, mail en social media corona-updates blijven geven.

We wensen jullie allemaal veel hockeyplezier en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Het bestuur van VMHC PolluxDringende oproep tot het naleven van regels

Vanuit Pollux zijn regels opgesteld die ervoor moeten zorgen dat we zo veilig mogelijk met elkaar kunnen sporten. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels blijft houden. 

Boven alles geldt:
  • Als je ziek of verkouden bent, blijf je thuis. 
  • Als er in je familie iemand positief is getest op corona (of als hier een vermoeden van is), blijf je minimaal 2 weken thuis om zeker te weten dat jij het niet hebt. 
  • Niesen en hoesten doe je in je elleboog. 
  • Leden vanaf 13 jaar, trainers/begeleiders en ouders/verzorgers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Wanneer je kinderen brengt of ophaalt, blijf dan in de auto/bij de fiets wachten en ga niet mee het terrein op. Zorg dat er geen sprake is van 'samenscholing' (meer dan 3 personen bij elkaar staand). Anders riskeer je een boete van 400 euro per per persoon en een 'aantekening' (zogezegd 'strafblad').
  • Blijf na de training niet hangen, maar ga direct naar huis.
We hebben afgelopen week zeer regelmatig handhavers zien langsrijden. 

Dus ouders: zet je kinderen af en kom ze na afloop weer ophalen in plaats van op de parkeerplaats te blijven wachten. En laten we er zo met z’n allen voor zorgen dat zowel de jeugd als de volwassenen kunnen blijven hockeyen!

Aangepast trainingsschema E-achttallen, D-teams en teams 13+

Omdat de 1,5 meter afstand geldt, mag maar 1 team tegelijk op een veld spelen in de leeftijdscategorie van 13 jaar en ouder. Daarnaast is het onmogelijk om vanwege de benodigde afstand tussen spelers een partijtje te spelen. De TC heeft in dit kader een aangepast trainingsschema gemaakt, zodat er steeds 1 team per veld zal trainen. Ook voor de E-achttallen en D-teams wijkt het trainingsschema af van het regulier schema. Er is rekening gehouden met een pauze van een kwartier tussen de trainingen van verschillende teams. Zowel trainingstijden als -dagen kunnen verschillen. 

Zie de bijlage voor het aangepaste trainingsschema.

Protocol hockeytrainingen 

Beleid geeft aan dat kinderen t/m 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten kunnen sporten. Daarnaast mogen zowel leden vanaf 13 t/m 18 jaar als senioren (18+) buiten sporten onder de voorwaarde dat zij 1,5 meter afstand houden en geen verschijnselen van het coronavirus vertonen. 

Voor leden vanaf 13 jaar is vanuit Pollux een protocol opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Naleving van de voorgeschreven regels moet ervoor zorgen dat we zo veilig mogelijk met elkaar kunnen sporten. Teams mogen trainen onder de voorwaarde dat binnen een team een ‘coronaverantwoordelijke’ is aangesteld. De coronaverantwoordelijke is herkenbaar aan een geel hesje en houdt binnen het eigen team toezicht op naleving van de coronamaatregelen. 

Zie de bijlage voor het protocol trainingen vanaf 13 jaar.

Protocol keeperstrainingen t/m 18 jaar

Keepers t/m 12 jaar trainen alleen met andere keepers t/m 12 jaar. Keepers van 13 t/m 18 jaar trainen alleen met andere keepers van 13 t/m 18 jaar. Keepers van 19 jaar of ouder mogen nog niet trainen. Om hockeyen op een veilige manier en binnen de kaders van het RIVM weer op te kunnen starten is een protocol opgesteld voor de keeperstrainingen, zie de bijlage. Hierin wordt aangegeven welke aanpassingen er zijn ten aanzien van onder meer het omkleden, gemeenschappelijk gebruik van de trainingsmaterialen en trainingsvormen.

Impact op de hockeycompetities

Na de persconferentie op 21 april 2020 door premier Rutte en RIVM-directeur Van Dissel heeft de KNHB een persbericht uitgegeven over de impact op de hockeycompetities. Het bondsbestuur van de KNHB heeft besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Deze beslissing betreft ook de (jongste) jeugdcompetities. De competities worden als niet afgerond beschouwd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen én geen promoties of degradaties doorgevoerd. Bij de senioren wordt het volgende seizoen gestart met de klasse-indelingen waarmee seizoen 2019-2020 is gestart. Bij de jeugd worden de indelingen van de voorcompetities 2020-2021 gebaseerd op enerzijds de samenstelling van de teams voor komend seizoen. En daarnaast op de ratingwaardes die elke speler individueel meeneemt uit de laatst volledig gespeelde competitie die door de speler tot aan de herfstvakantie of winterstop is gespeeld gedurende seizoen 2019-2020.

Evenementen

Gezien het verbod op alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht en de 1,5-meter maatregel, worden alle evenementen tot het einde van dit seizoen afgelast of uitgesteld tot volgend jaar. Dit betreft de Coolkids Slotdag, de Familiehockeydag, de Let’s Roll dag, de Vrijwilligersbarbecue en het End-of-Season feest. Ook de Jongste Jeugd dag is door de KNHB afgelast. Mocht het mogelijk zijn om begin van het nieuwe seizoen alsnog een Let’s Roll dag te organiseren, dan informeren we jullie daarover. 

Steunfondsen voor jeugd en jongvolwassenen

Wordt het – op basis van je/jullie huidige financiële situatie – lastig om de contributie voor seizoen 2020/2021 op te hoesten? Kijk dan of je aanspraak kunt maken op financiële steun van de gemeente vanuit de Sport- en Cultuurfondsen. Het Jeugdfonds is er voor kinderen tot en met 18 jaar waar thuis te weinig geld is. Het Jongvolwassenenfonds betaalt de contributie voor leden van 18 tot 27 jaar met een laag inkomen. De buurtsportcoaches van ViB kunnen helpen bij een aanvraag.

Steuntje in de rug voor én van onze sponsors

Voor onze sponsors:
Onze club zit barstensvol Vlaardingse ondernemersgeest. Een grote groep zeer gewaardeerde en trouwe sponsors draagt ons, vaak al jaren, een warm hart toe. Om onze sponsors door deze moeilijke tijd heen te helpen, willen we je vragen om aan hen te denken bij je aankopen of wanneer je een dienstverlener nodig hebt. Mede dankzij onze sponsors kunnen wij ons hoofd in deze lastige tijd boven water houden en in zijn algemeenheid de contributie op een concurrerend niveau houden. Zo kunnen we als gezellige familieclub leuke hockeyevenementen blijven organiseren voor zowel jeugd- als seniorleden.

Van onze sponsors:
Onze sponsor Jumbo Wuijts en een aantal dienstverleners hebben leuke acties voor alle leden en sponsors van Pollux. Daarnaast is de Volvo clubbonus van €500,- op een Volvo selektauto verlengd tot 31-12-2020! En schenkt Volvo €1.000,- aan Pollux voor elke nieuwe Volvo die leden of hun ouders kopen bij Volvo Mobility Centre Vlaardingen; dit geldt ook als de auto wordt geleased. 

Financiële gezondheid van de club

Doordat we feesten hebben moeten annuleren, teren we in op onze financiële buffer, die onder meer bestemd was voor de geplande verbouwing van het clubhuis. Dankzij goed financieel beleid de afgelopen jaren en de bijdrage vanuit de overheid, blijven we echter in de zwarte cijfers. Wil je als lid of supporter van Pollux de club nog een extra handje helpen om sterk in het zadel te blijven? ‘Help dan je cluppie’ door een sweater of t-shirt te bestellen via www.helpjecluppie.nl. Help je cluppie is een initiatief van sportliefhebber Robbert Kemperman van 4P United om sportclubs deze bijzondere tijden te helpen doorkomen. 4P United verdient er niets aan, alle opbrengsten (opbrengsten trui -/- BTW -/- kostprijs = opbrengst voor de club) zijn voor VMHC Pollux!

Contact

Mocht je vragen hebben rondom de manier waarop we alles georganiseerd hebben, dan kun je deze stellen aan de Technische Commissie via [email protected].