https://www.mobilitycentre.nl/volvo-hockey-clubbonus-pollux-vlaardingen/
 

Wedstrijden quicklinks

Vandaag jarig

Danielle van Osnabrugge
Belle Stuijfzand
terug naar vorige scherm
Gezond en fit bewegen - Deborah Lagerwerf
6-3-2018

Voeding en diëten, iedereen heeft er wel een idee over en ook op het internet wordt je er mee dood gegooid. Moet je nu juist meer eten, of minder? Koolhydraatarm of vetarm? En hoe doe je dat met voeding en sporten? Welke informatie is nu waar en welke niet?

Mijn naam is Deborah Lagerwerf, en ik ben (kinder)diëtiste en leefstijlcoach van beroep. Mijn afstudeerstage heb ik gelopen bij Dieetistopsport in Zoetermeer en via hen kwam ik in aanraking met (top)sporters, een super leuke enthousiaste doelgroep.

Nadat ik drie jaar had gewerkt in het ErasmusMC te Rotterdam, waar ik op diverse afdelingen heb mogen werken, was de tijd voor een nieuwe uitdaging aangebroken. Ik miste de kinderen en de (top)sporters in mijn werk. Daarom heb ik in mei 2015 mijn eigen praktijk geopend, hiernaast ben ik nog één dag werkzaam in het ErasmusMC.

Het verbeteren van de kwaliteit van leven, met behulp van voeding is mijn insteek. Voor de één zal dit betekenen dat het gewicht omlaag moet, en voor de andere juist dat het gewicht omhoog, of dat bepaalde producten zullen moeten worden gemeden in het voedingspatroon door bijvoorbeeld allergieën, oftewel het zal voor iedereen een dieetadvies op maat zijn.  Ik ben van mening dat er geen beperkingen in het eetpatroon zijn, mits de gezondheid dit toelaat. Iedereen mag alles eten of drinken, maar moet voor zichzelf de keus kunnen maken, of dit het voor hem-haar verstandig is. Bij deze keus wil ik men graag ondersteunen. Tevens vind ik het van groot belang dat de gehele leefstijl wordt aanpakt, want met alleen het wijzigen van het eetpatroon kom je er meestal niet, daarom ben ik naast diëtiste ook leefstijlcoach.

Voeding en sport gaan nauw samen. Voeding kan helpen bij het verbeteren van de sportprestaties, maar het kan de prestaties ook in de weg zitten bij de verkeerde keuzes.

Een mooi voorbeeld is het vochtgehalte in het lichaam, zodra dit 2% daalt (bijv door zweten) verminderd daarmee ook het concentratievermogen en bij 10% verlies kunnen er coördinatie klachten ontstaan, zoals het missen van de bal doordat de afstand tussen hockeystick en bal niet goed kan worden ingeschat. Hoeveel en wat je dan moet drinken, zal één van de onderwerpen zijn tijdens de informatieavond die op 19 maart georganiseerd zal worden op de vereniging. 

 
 

Hoofdsponsors

 

Sponsors


 

Links

https://www.knhb.nl/kenniscentrum


https://hockey.nl/

Android app on Google Play