Van de voorzitter

Nieuws Algemeen 19-7-2020 |
Beste leden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden,

Wat een raar seizoen hebben we achter de rug. Alles ging anders dan we ons hadden voorgesteld, toen we begin september vorig jaar vol enthousiasme aan het nieuwe hockeyseizoen begonnen.

Corona
Door het coronavirus zijn de competities stopgezet, konden we een tijd niet meer spelen, toen alleen de jeugd en moesten we een soort van ‘corona-politie’ instellen om ervoor te zorgen dat we alles conform de regels deden. Dank aan de ouders die zich daarvoor hebben ingezet. Gelukkig werden de mogelijkheden langzaamaan verruimd. Nu mogen we bijna ‘alles’ weer, mits we – buiten de lijnen – de 1,5 meter in acht nemen.

Bij deze wil ik jullie, namens het hele bestuur, allemaal bedanken voor jullie begrip en het feit dat jullie je – ondanks het feit dat we het soms misschien overdreven of niet helemaal begrijpelijk vonden – toch in het belang van Pollux aan deze regels gehouden hebben.

Tja, en wat betekent dat nu allemaal voor de club?
Hockey-technisch betekent het dat alle seniorenteams in de klasse blijven spelen waar ze speelden bij aanvang van het hockeyseizoen. Laten we ervan uitgaan de onze Herenteams het wat makkelijker gaan hebben het komende seizoen en meer in de middenmoot hun positie gaan innemen. Onze Damesteams zouden zelfs omhoog kunnen kijken.

Overigens is het ook op zondag altijd erg gezellig langs de lijn, dus zeker leuk om eens naar de seniorenteams te komen kijken!

Financieel zijn we – gelukkig – nog steeds een gezonde club en sluiten we het hockeyjaar positief af, ondanks het feit dat we natuurlijk veel inkomsten gemist hebben. Tijdens de komende ALV, die op 24 september plaatsvindt (zet hem alvast in de agenda) zullen we hier natuurlijk uitleg en inzage in geven.

Nieuwe website deze week live
Verder is er door de communicatie commissie onwijs hard gewerkt aan onze nieuwe website, die een dezer dagen ‘live’ gaat. Met een look en feel waar we met z’n allen trots op kunnen en mogen zijn. Op voorhand bedanken wij dit team voor de vele, vele uren die zij hierin gestoken hebben!

Let’s Roll Dag
Op zaterdag 29 augustus vindt van 10.00 – 16.00 uur de Let’s Roll Dag plaats op Pollux. Net als vorig jaar wordt het weer een dag waarop Pollux, de (jongste-)jeugdteams en hun ouders/verzorgers zich voorbereiden op het nieuwe hockeyseizoen. Wij rekenen weer op een grote opkomst van kinderen en ouders/verzorgers.

Alle (jongste-)jeugdteams doen mee aan een ABN-AMRO Hockey Clinic afgestemd op hun leeftijdscategorie. De clinics worden gegeven door toppers uit de hoofd- en promotieklasse en zij worden daarbij ondersteund door onze eigen toppers, H1/H2 en D1/D2.

Tijden

10.30 – 11.30 uur F- en E-jeugd
12.00 – 13.00 uur D- en C-jeugd
13.30 – 14.30 uur B- en A-jeugd

Programma voor de ouders/verzorgers
Tegelijkertijd met de clinics komen de ouders en mensen vanuit Pollux (coronaproof) samen om de vrijwilligerstaken rondom het team en voor de club te verdelen. We doen wederom een beroep op de inzet en medewerking van ouders/verzorgers! Op de website is het vacatureoverzicht bijgewerkt, dus neem alvast een kijkje.

Vanuit Pollux willen we op de Let’s Roll Dag ook het een en ander vertellen over Sportiviteit & Respect, een belangrijk initiatief van de KNHB dat wij graag ondersteunen en uitdragen.

Rest mij niets anders dan jullie een onwijs fijne vakantieperiode toe te wensen, of je nu weg gaat of thuis blijft! Maar bovenal: blijf gezond!

Met een sportieve groet namens het bestuur van VMHC Pollux,

Adka van Osnabrugge
Voorzitter VMHC Pollux