LET OP: Aanscherping coronamaatregelen per 9 september

Nieuws Algemeen 9-9-2020 |
Beste leden en (ouders/verzorgers van onze) jeugdleden,

Helaas is bij één van de seniorenspelers corona geconstateerd. Op advies van de GGD moet een groot deel van het betreffende team in quarantaine. En dit betekent voor dit team: deze week geen trainingen, zondag geen wedstrijd en maar duimen dat de overige teamleden uiteindelijk niet besmet zijn.

Onwijs balen natuurlijk!

Op basis van onze waarnemingen in de afgelopen week hebben wij moeten constateren, dat de algemene regel om 1,5 meter afstand te houden door het merendeel van spelers buiten het veld en toeschouwers langs de lijn niet in acht wordt genomen. Dit geldt zowel voor na de training als ook na de wedstrijd; en ondanks de zeer gewaardeerde inspanningen door corona-verantwoordelijkheden om mensen hierop aan te spreken.

Aangescherpte maatregelen

Om de kans op besmetting met corona (en de gevolgen voor onze teams) nog verder terug te dringen, hebben wij als bestuur het volgende besloten:
  1. Vanaf heden is het voor de teams niet meer mogelijk om na de training een drankje te drinken. De bar blijft doordeweeks dicht en elk team moet na de training direct naar huis.

    Dit betekent dus tot nader order geen evenementen, na-de-training-borrels, bbq’s o.i.d. op ons complex.

  2. We willen ons complex vooralsnog open houden voor publiek tijdens de wedstrijden. Echter, los van de corona-verantwoordelijken van ieder team zullen we ook als bestuur zichtbaar/herkenbaar op het complex rondlopen en de noodzakelijke interventies gaan plegen, mocht dat nodig zijn.

    Tijdens het weekend kan/mag er nog wel een drankje bij de bar kan/mag worden gehaald, maar zullen wij kritisch kijken naar het gedrag rondom en na de wedstrijd.

  3. Iedereen wordt dringend geadviseerd om bij het samen rijden naar een wedstrijd mondkapjes te dragen. Een van de redenen waarom zo’n groot deel van het voornoemde seniorenteam in quarantaine moet, is omdat zij samen hebben gereden, zonder mondkapjes.

Handhaving

Vrijwilligers zijn geen politieagenten! Laten we er dus met z’n allen voor zorgen dat de mensen die corona-verantwoordelijke zijn eigenlijk niet nodig zijn. 
Het veld is groot genoeg, dus er is voldoende ruimte om rondom het hele veld de wedstrijd te bekijken. En ook na de wedstrijd is er voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te bewaren. Als we met ons allen onze eigen verantwoordelijkheid nemen, dan kunnen we allemaal naar onze wedstrijden blijven kijken! 

Voor een overzicht van de actuele coronamaatregelen kijk hier.

Met vriendelijke groet,
namens het Bestuur van VMHC Pollux,

Adka van Osnabrugge, voorzitter