Update vanuit de Technische Commissie: veld 1, jeugd en koude temperaturen

Nieuws Algemeen 6-1-2021 |
De beste wensen allemaal,

We hopen natuurlijk op een sportief jaar waarin we weer allemaal kunnen gaan hockeyen. Tot 19 januari is de harde lock-down nog van kracht en zijn er voor de jeugd met aanpassingen beperkte mogelijkheden om te sporten. 

Veld 1 niet bespeelbaar
Veld 1 is tot nader order niet bespeelbaar, omdat er niet gesproeid kan worden in de wintermaanden. Vanwege kans op vorst is de sproei-installatie afgesloten sinds 22 december tot waarschijnlijk de voorjaarsvakantie. 

Trainingen en partijen jeugd
De andere velden zijn wel beschikbaar voor de jeugd om te trainen en/of om onderlinge partijen te doen. Uiteraard geldt nog steeds dat de teams zonder toeschouwers trainen en dat de spelers direct na de training/wedstrijd het complex verlaten. De jongste jeugd traint niet tijdens de winter. Zij gaan weer beginnen met trainen na de voorjaarsvakantie.

Koude temperaturen
Hou rekening met de koude temperaturen: sta niet te veel stil en zorg voor warme kleding om blessures te voorkomen. Veiligheid staat voorop. Hou er bij vorst aan de grond ook rekening mee dat het niet veilig is om de velden te bespelen vanwege verhoogde kans op blessures.

In afwachting van nieuwe maatregelen
Op dit moment wachten we de nieuwe maatregelen - met mogelijke versoepelingen - af. Tot die tijd is trainen met het team mogelijk, in overleg met de trainers en andere teamgenoten. 

We hopen weer spoedig met een zonnetje en publiek langs te lijn te kunnen spelen. 
Blijf gezond! 

Astrid van der Staaij,  
namens de Technische Commissie Pollux