Bestuursberichten: trainen eigen keuze en gewijzigd trainingsschema

Nieuws Algemeen 24-1-2021 |
Beste leden en ouders/verzorgers,

Dat het rare tijden zijn hoef ik natuurlijk niet meer te vertellen. Helaas gooit corona ook danig roet in ons hockeyleven. De ontwikkelingen van het virus, inclusief de varianten, maakt het noodzakelijk om uitermate zorgvuldig te zijn in de contacten met anderen. Afstand houden, handen wassen, mondkapjes dragen is inmiddels geen nieuws meer. En natuurlijk ook niet dat de seniorenteams nog steeds niet kunnen trainen en spelen.

Trainen of niet trainen eigen keuze
We hebben tot nu toe voor de jeugdteams die dat wilden, gewoon doorgetraind. Gezien de richtlijnen van de overheid hebben we echter wel bij de trainers zelf de keuze gelaten of men training wil/durft te geven of niet. Werk- of familiegerelateerde omstandigheden kunnen daarin vanzelfsprekend doorslaggevend zijn. Als bestuur hebben we alle begrip voor kinderen, ouders en trainers van jeugdleden die het niet prettig vinden om onder deze omstandigheden de trainingen voort te zetten. We willen bij deze benadrukken dat het vanzelfsprekend voor iedereen mogelijk is om hier een eigen afweging in te maken en geen gebruik te maken van de trainingsmogelijkheden die wij als club op dit moment bieden.

We hebben inmiddels geïnventariseerd welke teams willen trainen en welke niet. Ook van de trainers weten we dat. Voor de teams die willen blijven trainen, maar waarvan de trainers ervoor kiezen om de training niet zelf te doen, regelt de TC zoveel mogelijk een goede vervanging (er zal dan veelal een beroep op een van de ouders worden gedaan). Dit wordt – daar waar noodzakelijk – per team gecommuniceerd.
 
Gewijzigd trainingsschema (zie bijlage)
De avondklok is vanaf zaterdag 23 januari van kracht. Voor de teams die willen blijven trainen betekent dit dat iedereen om uiterlijk 21.00 uur thuis moet kunnen zijn. Dit heeft deels gevolgen voor het trainingsschema. Niet alle teams die willen blijven trainen kunnen dat in deze periode helemaal doen op de tijden die voor hen gereserveerd staan. 

Bekijk hier het gewijzigde trainingsschema.

Helaas moeten de volgende teams de training om 20.30 uur stoppen, omdat anders spelers en trainers niet op tijd thuis kunnen zijn. 

  • Meisjes B3 op maandag
  • Jongens B1 en A1 op woensdag 
  • Meisjes B4, C2 en Jongens B1 op vrijdag

Blijf allemaal gezond en ik hoop jullie snel weer te zien langs de lijn.
 
Sportieve groet,
Namens VMHC Pollux
 
Adka van Osnabrugge
voorzitter
 

 
Bijlage