GEZOCHT: assistent trainer/coach voor Dames 1 (2e klasse)

Nieuws Algemeen 11-5-2022 |
Als VMHC Pollux willen we dé hockeyclub zijn waar iedereen van jong tot oud, van spelend tot ondersteunend en van prestatie tot recreatief zich thuis voelt. We zijn momenteel bezig om onze trainers op een hoger niveau te brengen waardoor de kwaliteit van onze trainers/trainingen verbetert en de doorstroom vanaf de jongste jeugd richting de senioren kwalitatief omhoog gaat. 

Daarnaast hebben we al jarenlang geïnvesteerd in het naar een hoger niveau brengen van de Dames 1 en Heren 1 teams. De huidige indeling in de 2e klasse van Dames 1 is hier het resultaat van.

De functie
Voor het seizoen 2022/2023 zijn wij op zoek naar een assistent trainer/coach voor Dames 1. Het team bestaat uit een gezonde mix van jonge en oudere spelers. Dames 1 traint 2x per week op dinsdag en donderdag. Onze voorkeur gaat er naar uit dat deze functie wordt gecombineerd met trainersuren bij meisjes A1.

De kandidaat
De kandidaten die wij voor deze functie zoeken voldoen aan het volgende profiel:
  • Trainer met aantoonbare ervaring bij andere verenigingen.
  • Ervaring met gebruik van video-analysesysteem is wenselijk. Wij maken gebruik van Nac Sport. Het is fijn als je ervaring hebt met dit programma, maar het is mogelijk om je hierin wegwijs te maken.
  • Ambitie om je voor langere tijd aan Pollux te verbinden.

Als assistent trainer/coach ben je communicatief vaardig richting zowel een individuele speler als de groep. Je bent effectief in het overdragen van hockeytechnieken en -tactieken. Je weet te inspireren, uit te dagen en persoonlijke en teamambities waar te maken. Je bent consequent in je manier van coachen, je acties en communicatie. 

Het aanbod
De vergoeding voor deze functie wordt in overleg met het bestuur van VMHC Pollux vastgesteld. Het betreft een contract voor het komende seizoen (2022/2023) met een optie tot verlenging. Dames 1 heeft een hoofdcoach, hier zal je mee gaan samenwerken.

Interesse?
Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met motivatie en CV naar Johan Visser (TC Topsport Pollux). Het e-mailadres is [email protected].

Voor inhoudelijke vragen kun je je ook richten tot dit mailadres. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Sportieve groet,
Technische Commissie VMHC Pollux