Jeugd (10 - 18 jr)

Ben je op zoek naar een gezellige en sportieve club waar bijna iedereen elkaar kent én fanatiek wordt gehockeyd? Kom dan een paar keer meetrainen in één van onze jeugdteams en de sfeer proeven bij VMHC Pollux. Zien we je volgende week?

Voor wie
Ben je vóór of op 1 oktober van het lopende seizoen 10 t/m 17 jaar (vanaf de D-leeftijd), dan speel je in één van onze jeugdteams. Waar je in de jongste jeugd nog op een kleiner veld speelt, speel je vanaf deze leeftijd in elftallen op een heel veld. 

Wanneer 
Jeugdleden van D t/m A (van 10 t/m 17 jaar*) trainen 2x per week 1,5 uur (als je op veld 1 speelt kan dit 1,25 uur zijn) op doordeweekse dagen vanaf ongeveer 16.30 uur tot later op de avond. Oudere teams trainen later dan de jongere teams. Op onze website kun je onder Hockey de trainingstijden vinden van de verschillende teams. Wedstrijden speel je op zaterdag.

Opzet training
Plezier maken staat voorop tijdens de trainingen. Verder zijn alle trainingen bedoeld om onze jeugdleden te ontwikkelen op zowel technisch als tactisch gebied. Door de trainingen wordt de balvaardigheid ontwikkeld en leert de speler om in teamverband te spelen. 

Hockeyuitrusting
Om te komen hockeyen is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en van scheenbeschermers verplicht. Ook heb je een stick nodig en hockeyschoenen. Maar voor de proeflessen kun je een stick lenen en zijn gewone sportschoenen ook goed. Als je lid wordt van onze club, dan kun je deze alsnog zelf regelen. 

Competitie veld/zaal
Vanaf de D-leeftijd speel je in een voltallig elftal en wordt er geselecteerd op niveau en indien er voldoende eerste- en tweedejaars D-spelers zijn ook op leeftijd (selectieteam met tweedejaars spelers en opleidingsteam met eerstejaars spelers). Op het veld speel je een voorcompetitie, herfstcompetitie en lentecompetitie. Tijdens de winterstop doe je met je team mee aan de zaalcompetitie.

Locatie
Onze hockeyvelden liggen in de groene Broekpolder. Ons adres is VMHC Pollux, Kooikersweg 4 in Vlaardingen.

Contributie
Wil je weten wat de contributie is om te gaan hockeyen bij de jeugd van Pollux? Kijk dan in het contributieoverzicht. Ook vind je op deze pagina meer informatie over financiële steun vanuit de gemeente mocht het lastig zijn om de contributie op te hoesten.

Hockey bij Pollux iets voor jou?
Spreekt hockeyen bij de jeugd van Pollux je aan? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeftrainingen. Na je aanmelding neemt iemand uit de Technische Commissie contact met je op om je verder te informeren.

Ja, ik meld me aan en kom graag 3x proeftrainen met een Jeugdteam

Voor elk nieuw lid probeert de Technische Commissie een plek te vinden in een team bij leeftijdsgenoten waar op dat moment ruimte is. Vanzelfsprekend proberen we je zo snel mogelijk in een team te plaatsen en houden we je hiervan op de hoogte.

Meer weten?
Op de pagina Praktische informatie vind je in de handleiding voor nieuwe leden uitgebreide informatie over wat je nodig hebt voor hockey en hoe het hele hockeyseizoen voor verschillende leeftijden verloopt. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de Technische Commissie.

*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.