Senioren (vanaf 18 jr)

Naast nieuwe jeugdleden verwelkomen we bij VMHC Pollux ook graag nieuwe seniorleden. Kom je van een andere club, en zoek je een nieuwe sportieve en gezellige club om competitief hockey te spelen? Of ben je beginnend hockeyer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Voor wie
Vanaf je 18e* kom je in een van onze dames- of herenteams die op verschillende niveaus spelen. Er zijn zowel Jong heren- als Jong damesteams waar je bij kunt aansluiten, maar ook vriendenteams en selectieteams. Voor alle teams gaat het om de winst, maar gezelligheid is minstens zo’n belangrijke factor.

Op dit moment hebben we nog geen Veteranen-/veterinnenteams (vanaf 35/30 jaar), maar deze zijn meer dan welkom. Sta je als ouders langs de lijn en heb je zin om weer een balletje te slaan met elkaar? Kijk dan naar de mogelijkheid een veteranen-/veterinnenteam te starten. Je speelt dan in een leuke regionale competitie. 

Wanneer 
Alle seniorenteams: selectieteams trainen 2x per week 1,5 uur (als je op veld 1 speelt kan dit 1,25 uur zijn). De rest van de senioren 1x per week 1,5 uur. Veteranen/veterinnen trainen 1x per week 1,5 uur. Op onze website kun je onder Hockey de trainingstijden vinden van de verschillende teams. Zowel senioren- als veteranen/-veterinnenteams spelen wedstrijden op zondag. 

Opzet training
Natuurlijk wordt er aan zowel de conditie als het hockeyspel gewerkt en komen techniek en positiespel aan bod. Maar plezier maken is net zo belangrijk. De warming-up bestaat uit inlopen, rekken en strekken en vervolgens overspelen met een teamgenoot. De oefeningen die je verder doet zijn vaak meer wedstrijdgericht. Elke training eindigt met het spelen van een partijtje, in verschillende vormen. Alle trainingen zijn bedoeld om je te (blijven) ontwikkelen op zowel technisch als conditioneel gebied. 

Derde helft
Na de training is er een mogelijkheid om met elkaar nog even een drankje te drinken. 

Hockeyuitrusting
Als je een doorgewinterde hockeyspeler bent, is wel bekend waar je hockeyuitrusting aan moet voldoen. Maar ben je nog niet thuis in hockey? Dan is dit wat je tenminste nodig hebt: tijdens het hockeyen is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en scheenbeschermers verplicht. Ook heb je een stick nodig en hockeyschoenen. Voor de proeflessen kun je een stick lenen en zijn gewone sportschoenen ook goed. Als je lid wordt van onze club, dan kun je deze alsnog zelf regelen. 

Competitie veld/zaal
Seniorenteams spelen op het veld een voorcompetitie, herfstcompetitie en lentecompetitie. Tijdens de winterstop doe je met je team mee aan de zaalcompetitie.
In tegenstelling tot seniorenteams spelen veteranen-/veterinnenteams geen voorcompetitie (en word je niet heringedeeld). Als veteranen/veterinnen speel je een competitie per seizoen (september tot november en maart tot juni). Ook doe je niet mee aan de zaalcompetitie.  

Locatie
Onze hockeyvelden liggen in de groene Broekpolder. Ons adres is VMHC Pollux, Kooikersweg 4 in Vlaardingen.

Contributie
Wil je weten wat de contributie is om te gaan hockeyen bij de senioren van Pollux? Kijk dan in het contributieoverzicht. Ook vind je op deze pagina meer informatie over financiële steun vanuit de gemeente mocht het lastig zijn om de contributie op te hoesten.

Hockey bij Pollux iets voor jou?
Spreekt hockeyen bij de senioren van Pollux je aan? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeftrainingen. Na je aanmelding neemt iemand uit de Technische Commissie contact met je op om je verder te informeren.

Ja, ik meld me aan en kom graag 3x proeftrainen met een Seniorenteam 

Voor elk nieuw lid probeert de Technische Commissie een plek te vinden in een team waar op dat moment ruimte is. Vanzelfsprekend proberen we je zo snel mogelijk in een team te plaatsen en houden we je hiervan op de hoogte.

Meer weten?
Op de pagina Praktische informatie vind je in de handleiding voor nieuwe leden uitgebreide informatie over wat je nodig hebt voor hockey en hoe het hele hockeyseizoen voor verschillende leeftijden verloopt. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de Technische Commissie.

*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.