Onze scheidsrechters

Arbitragecommissie 
We hebben binnen de Technische Commissie (TC) een arbitragecommissie opgericht om jeugdige scheidsrechters te helpen goed beslagen ten ijs te komen en stevig in hun schoenen te staan. Ze leiden hen op de zaterdag op en geven aanwijzingen. De commissieleden zijn herkenbaar aan hun gele polo’s. Op de pagina Organisatie vind je een overzicht van de commissieleden

Hou het sportief!
Een scheidsrechter leidt de wedstrijd, handhaaft de regels en sportief gedrag onderling. Niet altijd een dankbare taak want coaches, ouders en/of spelers kunnen het oneens zijn met beslissingen. Laten we hun beslissingen respecteren en met elkaar correct blijven richting de scheidsrechters. Dat maakt hun onmisbare taak wel zo leuk!

Fluiten vanaf de B-jeugd
Vanaf 16 jaar ben je vanuit de KNHB verplicht om een aantal wedstrijden per seizoen te fluiten. Bij VMHC Pollux delen we je in vanaf de B-jeugd. Gemiddeld komt dit uit op 5 à 6 wedstrijden per seizoen. Regels binnen Pollux ten aanzien van fluiten vind je in de bijlage.

Scheidsrechterskaart als seniorlid
Om speelgerechtigd te blijven volgens de KNHB word je als seniorlid geacht je scheidsrechterskaart te behalen. Omdat een online cursus vanuit huis volgen soms best droge kost is, organiseren we bij Pollux avonden die je goed voorbereiden op het examen. Deze avonden zijn verplicht voor alle seniorleden. Daarnaast streven we ernaar om de cursus en het examen ook al aan te bieden vanaf de B-jeugd (zo kom je beter beslagen ten ijs en daarnaast blijken veel leden in de A-jeugd een drukker jaar te hebben vanwege schoolexamens). 

Heb je als ouder/verzorger belangstelling om te gaan fluiten? Neem dan contact op met de arbitragecommissie om de cursus te gaan volgen en je scheidsrechterskaart te behalen. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina bij Meer weten.

Overnemen scheidsrechterbeurt
Kan of wil je als seniorlid met scheidsrechterskaart echt niet fluiten? Koop dan je fluitbeurt(en) aan het begin van het seizoen af. Dan word je niet ingedeeld. Ben je ingedeeld en kan je niet (door bijvoorbeeld ziekte), dan kunnen scheidsrechters op de ‘afkooplijst’ jouw beurt tegen een vergoeding overnemen. 

Scheidsrechterspoule
Ook ouders die op zoek zijn naar een scheidsrechter voor het fluiten van wedstrijden van de jongste jeugdteams of jeugdteams in de zaal, kunnen een beroep doen op de scheidsrechters in 'afkooplijst' of ‘scheidsrechterspoule’. Wil je je ook aanmelden voor deze lijst, of wil je je afmelden? Laat het ons dan weten via [email protected]. Als je niet komt opdagen voor je fluitbeurt, krijg je een boete (zie regels binnen Pollux voor fluiten).

Scheidsrechters voor wedstrijden A-/B-teams
Op dit niveau wordt meer verwacht van scheidsrechters. Binnen Pollux trainen we een aantal scheidsrechters die het leuk vinden om te fluiten, om nog beter te worden en op een hoger niveau mee te kunnen draaien.

Spelregels KNHB
Spelreglementen zijn te vinden op de site van de KNHB. Heb je toch nog vragen over de regels of ergens anders over? Er is bijna altijd wel iemand van de arbitragecommissie op de club. We zijn herkenbaar aan onze gele polo's.

Meer weten?
Zie voor meer informatie de bijlage met alle verdere regels binnen Pollux rondom het fluiten. Of neem contact met ons op via [email protected] of via 06 34 54 89 87 (Alex Holstein).